Příprava
Z mléka, vajec, mouky a špetky soli si připravte těstíčko. Konzistencí by mělo být podobné těstu na palačinky. V pánvi rozpalte olej.
Květy namočte v těstíčku a smažte je ve vyšší vrstvě oleje tak, že si je přidržujete za stopku. Až bude květ osmažený z jedné strany, odstřihněte stopku a obracečkou otočte květ na druhou stranu.
Osmažený květ přeneste na talíř vyložený kuchyňským savým papírem, který vsákne přebytečný tuk.
Květy černého bezu můžete konzumovat buď naslano s bramborovou kaší či jogurtovým dipem, nebo je ještě horké můžete obalit ve skořicovém cukru.
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Honzovy buchty
Cuketový koláč
1 hodina
Opečený chleba s avokádem, pažitkovým máslem a pečenou šunkou
25 minut
Donuty smažené na sádle
2 hodiny
Sádlovky
20 minut
Churros
45 minut
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
2 hodiny
Slané palačinky se šunkou Amálka a pažitkovou pomazánkou
50 minut
Jogurtová buchta
60 minut