Příprava
Nejprve si připravte marinádu. Víno přelijte do hrnce spolu s vývarem, přidejte zeleninu pokrájenou na větší kusy, bylinky, muškátový oříšek. Vymačkejte do ní šťávu z citronu a obě půlky vymačkaného citronu dejte rovněž do hrnce. Lehce osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Nechte probublávat 5 minut, pak nechte zchladnout a vyndejte půlky citronů.
Vložte do marinády maso nakrájené na 3centimetrové kousky a nechte 24 hodin stát v chladu. Občas promíchejte.
Poté maso vyjměte z marinády a důkladně osušte. Marinádu uschovejte.
V hrnci rozpalte sádlo a postupně na něm maso ze všech stran opečte. Přidejte máslo a 8 lžic marinády, promíchejte, případně ještě přilijte marinádu, a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C asi na 30–35 minut.
Podávejte s knedlíky nebo šťouchanými brambory.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Gratinované brambory s DUO šunkou

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Francouzská specialita rillettes

Pečené kuře s červeným zelím

Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky

Bramborové placky s jelitovým prejtem
