Příprava
Brambory uvařte, oloupejte a najemno nastrouhejte. K bramborám nepřidávejte mouku, tou jen posypte vál, aby se brambory nelepily na ruce. Bramborovou hmotu rozdělte na hromádky, tvarujte z ní ruku placičky a ty plňte sladkým tvarohem.
Pirohy dobře uzavřete, rukou je zploštěte a pečte nasucho přímo na kamnech nebo v troubě.
Hotové jabkance omastěte máslem a pocukrujte.
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Honzovy buchty

Cuketový koláč
1 hodina

Opečený chleba s avokádem, pažitkovým máslem a pečenou šunkou
25 minut

Donuty smažené na sádle
2 hodiny

Sádlovky
20 minut

Churros
45 minut

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
2 hodiny

Slané palačinky se šunkou Amálka a pažitkovou pomazánkou
50 minut

Jogurtová buchta
60 minut