Příprava
- Rozehřejte troubu na 100 °C.
- Maso ze všech stran potřete rozpuštěným sádlem, osolte a opepřete. Přemístěte ho do pekáče a přilijte vodu do výšky přibližně 2 cm.
- Pekáč důkladně přikryjte alobalem a vložte do rozehřáté trouby na deset hodin.
- Poté sundejte alobal, maso přelijte výpekem a dejte zpět do trouby již bez alobalu dopéct na další čtyři hodiny.
- Maso poté nechejte odpočinout v pekáči, než částečně vychladne. Maso musí být teplé, ne však již vlažné. Poté ho s pomocí dvou vidliček přímo v pekáči natrhejte na vlákna a menší kousky. Půjde to hravě.
- Natrhané maso důkladně promíchejte s výpekem v pekáči a dejte ho do mísy.
- Okurku nakrájejte šikmo na tenčí plátky. Oloupanou červenou cibuli nakrájejte na tenké a jemné měsíčky.
- Připravené pečivo podélně rozkrojte, namažte hořčicí, kterou máte rádi a obložte ho natrhaným vepřovým masem. Přidejte kyselou okurku a červenou cibuli.