Příprava
- Vepřové sádlo utřete společně s máslem, cukrem a vaječnými žloutky do pěny.
- Poté přidejte citronovou kůru a přidávejte střídavě mléko a vaječný sníh. Jako poslední přidejte do směsi mouku, do které jste před tím důkladně zamíchali prášek do pečiva.
- Obě dvě poloviny formy na beránka (ideálně z kameniny) vymažte důkladně sádlem a vysypte strouhankou. V místě, kde má beránek čumáček a očička vložte hrozinky.
- Těsto nalijte do formy přibližně jeden cm pod okraj.
- Přiklopte formu druhou polovinou a vložte do vyhřáté trouby.
- Přibližně pět minut pečte beránka na 220 °C, poté stáhněte teplotu v troubě na 160°C a pečte přibližně jednu hodinu.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Honzovy buchty
Cuketový koláč
1 hodina
Opečený chleba s avokádem, pažitkovým máslem a pečenou šunkou
25 minut
Donuty smažené na sádle
2 hodiny
Sádlovky
20 minut
Churros
45 minut
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
2 hodiny
Slané palačinky se šunkou Amálka a pažitkovou pomazánkou
50 minut
Jogurtová buchta
60 minut