Příprava
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso naporcujeme na kostky o velikosti zhruba 3 cm. Mrkev nakrájíme na silná kolečka - zhruba půl cm.
Cibuli za stálého míchání orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme maso a restujeme tak dlouho, dokud se šťáva, kterou maso pustilo, neodvaří.
Pak přidáme mouku a minutku mícháme. Dále přidáme 500 ml vývaru, lžičku soli, špetku muškátového oříšku a dvě špetky pepře a dobře promícháme.
Přivedeme k varu, ubereme plamen, přikryjeme poklicí a dusíme 35 minut.
Přilejeme zbývající vývar, přidáme mrkev a dusíme dalších 20 minut (nebo dokud není mrkev měkká). Pak vmícháme cukr a dle potřeby dosolíme a opepříme.
Odstavíme z plamene a na závěr vmícháme máslo.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Gratinované brambory s DUO šunkou

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Francouzská specialita rillettes

Pečené kuře s červeným zelím

Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky

Bramborové placky s jelitovým prejtem
