Příprava
Jazyky vložte do osolené vody do papiňáku, přidejte koření, kořenovou zeleninu, půlku malé cibule a stroužek česneku, aby byl vývar chutnější. Vařte asi 45 minut.
Měkké jazyky vyndejte, přelijte studenou vodou a oloupejte. Jazyky se lépe loupou, když je zchladíte ihned. Oloupané jazyky nakrájejte na plátky a držte je v teple. Vývar přeceďte do hrnce, až se začne vařit, přilijte do něj smetanu s rozmíchanou hladkou moukou. Omáčku vařte asi 15 minut, aby se mouka provařila. Nakonec omáčku osolte a okyselte octem nebo citronem. Jazyky podávejte s knedlíkem přelité smetanovou omáčkou.
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Gratinované brambory s DUO šunkou

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Francouzská specialita rillettes

Pečené kuře s červeným zelím

Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky

Bramborové placky s jelitovým prejtem
