Příprava
V misce smíchejte brandy a cukr a ve směsi nechte nasáknout sušené švestky. Zajíce naporcujte, osolte, opepřete a zaprašte moukou. Slaninu nakrájejte nadrobno, cibuli na klínky, česnek na plátky, mrkev a řapíkatý celer na silnější plátky.
Ve velkém hrnci rozpalte sádlo a opečte na něm slaninu. Slaninu vyjměte, do hrnce vsypte zeleninu a restujte, dokud cibule nezačne zlátnout.
Nakonec v hrnci po částech zprudka opečte i maso. Jakmile bude zajíc opečený, vlijte do hrnce víno a nechte v něm rozpustit přípečky. Vraťte do hrnce maso, slaninu a všechnu zeleninu, přidejte bylinky, nasáklé švestky, případně i zbytek brandy, a vše zalijte vývarem. Duste na mírném ohni asi dvě hodiny, dokud není maso měkké.
Ragú podávejte s dobrým pečivem, šťouchaným bramborem nebo divokou rýží.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Gratinované brambory s DUO šunkou

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Francouzská specialita rillettes

Pečené kuře s červeným zelím

Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky

Bramborové placky s jelitovým prejtem
