Příprava

  1. Jeden krajíc chleba namažte velice lehce máslem. Naskládejte na něj plátky šunky, na šunku plátky sýra. Přiklopte druhým krajícem.
  2. Zakysanou smetanu dejte do misky a přidejte nastrouhanou goudu. Promíchejte. Můžete lehce osolit, pro dospělé i opepřit. Vmíchejte najemno nasekanou pažitku.
  3. Tuto směs namažte na horní část připraveného sendviče. Položte na plech a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Při této teplotě pečte 12 minut. Ke konci můžete teplotu zvýšit, a ještě chviličku zapéct dozlatova.
  4. Mezitím, co se sendvič peče, usmažte si na pánvičce klasické volské oko.
  5. Vyndejte z trouby zapečený toast, nahoru dejte vejce a ihned podávejte. Sendvič chutná moc dobře i studený. Volské oko můžete v tomto případě zavřít po opečení dovnitř sendviče a zabalit ho na svačinu do školy.