Prvorepublikové kremrole | MP Krásno
Suroviny

250 g hladké mouky
250 g studeného másla + na potření
2 žloutky
6-7 lžic kefíru
moučkový cukr na posypání
4 bílky
280 g krupicového cukru
šťáva z poloviny citronu

Příprava

Smíchejte v míse prosátou mouku s kousky másla, žloutky a kefír a rychle vypracujte hladké a nelepivé těsto. Vytvarujte z něj kouli, zabalte ji do potravinářské folie a dejte ho nejméně na 3 hodiny do lednice. Poté kouli těsta rozkrojte napůl a z každé poloviny vyválejte asi 3mm plát. Pomocí pravítka z nich nakrájejte pruhy 20 cm dlouhé a 3 cm široké. Pruhy omotejte kolem kovových trubiček potřených máslem, ve spoji k sobě těsto přitiskněte.

Troubu rozehřejte na 220 °C.

Trubičky vyskládejte v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem a pečte, dokud kremrole nezrůžoví, asi 15 minut. Ještě vlažné je sejměte z trubiček a nechte vychladnout.

NÁPLŇ

V rendlíku rozvařte cukr s trochou studené vody. Potom začněte šlehat bílky a postupně k nim přilévejte a zašlehávejte horký cukrový rozvar. Šlehejte, dokud nebude sníh tuhý, pak přilijte citronovou šťávu a dále šlehejte do úplného zchladnutí.

Sníh potom přesuňte do cukrářského sáčku opatřeného hladkou trubičkou a krém nastříkejte do vychladlých kremrolí. Kremrole pocukrujte moučkovým cukrem.


Volná místa Akční leták Ochutnávky