Slané palačinky se šunkou Amálka a pažitkovou pomazánkou | MP Krásno
Suroviny

NA PALAČINKY:
3 ks vajec
250 g hladké špaldové mouky
500 ml polotučného mléka
1 špetka soli
NA PAŽITKOVOU POMAZÁNKU:
250 g žervé
125 g tvarohu
50 ml smetany ke šlehání
1 špetka soli
1 hrst čerstvé nasekané pažitky
NA DOKONČENÍ:
150 g Amálka šunka nejvyšší jakosti
150 g plátkovaného sýru gouda

Příprava
  1. Nejprve si připravte pomazánku. Žervé, tvaroh a smetanu prošlehejte a ochuťte solí a nadrobno nasekanou pažitkou. Množství pažitky závisí na vaší chuti.
  2. Vejce prošlehejte s polovinou mléka. Použijte metličku nebo, ještě lépe, kuchyňský robot se šlehací metlou. Postupně přidávejte mouku. Ne najednou, ale po menších částech. Aby vám v těstě nevznikly hrudky. Až máte přimíchanou mouku, přidejte i zbytek mléka. Ochuťte špetkou soli.
  3. Z těsta smažte tenké palačinky, které namažte pažitkovou pomazánkou. Na pomazánku naskládejte plátky šunky a sýra. Palačinku pevně zaviňte.
  4. Při podávání můžete rozkrojit napůl, ideálně šikmo. Když máte více dětských strávníků, můžete palačinky nakrájet na více menší plátků a zapíchnout do nich párátka. Děti tak budou mít skvělé jednohubky.
  5. Palačinky můžete skladovat v lednici a dětem zabalit na svačinu.

TIP PRO VÁS: 

Pokud použijete dvojnásobné množství surovin na palačinkové těsto, tak část palačinek můžete použít nasladko, jako dezert.


Volná místa Akční leták Ochutnávky