200 g Amálka šunka nejvyšší jakosti 300 g mražený hrášek 100 g bilá část pórku 1/2 stroužku česnek 4 lžíce olivový olej 1 lžička citronová šťáva 4 listy máta 1/2 lžičky sůl celozrnný toustový chléb jarní cibulka na ozdobu
Příprava
Hrášek a na kolečka nakrájený pórek dejte do hrnce a zalijte vodou. Vařte pět minut na středním plameni. Slijte vodu a hrášek s pórkem nechejte vychladnout.
Obojí přesuňte do vyšší úzké nádoby. Přidejte prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu, mátové listy a sůl. Rozmixujte tyčovým mixérem. Směs nemusí být úplně hladká.
Toastový chléb opečte dokřupava v topinkovači. Šunku mezitím nakrájejte na malé kostičky.
Opečené toasty namažte hráškovým pestem, pěkně vysokou vrstvu. Nahoru nasypejte šunku a na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
Na tomto webu používáme cookies, na jejichž základě můžeme analyzovat návštěvnost a personalizovat reklamy. Předpokládáme, že dalším prohlížením našich stránek s použitím cookies souhlasíte. Více informací zde.