Tradiční bramborka | MP Krásno
Suroviny

8 větších brambor
5 dkg droždí
1 l mléka
3 vejce
2 palice česneku
hladká mouka na zahuštění a vysypání pekáče
1 lžíce Vepřové sádlo škvařené 500 g
mák na posypání
podle chuti:
sůl
majoránka
škvarky
Uzené koleno bez kosti

Příprava

Z trochy vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Brambory nastrouháme, necháme je okapat a zalijeme je zbytkem mléka. Přidáme vykynutý kvásek, vejce a dále ingredience dle chuti – pokrájené uzené koleno, rozdrcený česnek, sůl, majoránku a škvarky.

Směs případně zahustíme moukou, je-li příliš řídká. Vše promícháme a necháme vykynout.

Pekáč silně vymažeme sádlem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme na plech a ještě chvíli ho na něm necháme kynout.

Bramborku posypeme mákem a pečeme v troubě při 180 °C přibližně půl hodiny. Během pečení ji potíráme sádlem.


Volná místa Akční leták Ochutnávky