100 g Vepřové sádlo škvařené 500 g 35 g másla 170 g cukru 4 vaječné žloutky 250 ml mléka 260 g polohrubé mouky citrónová kůra z 1/2 citrónu 1 balíček prášku do pečiva sníh ze 4 bílků 3 lžíce strouhanky 3 ks hrozinky
Příprava
Vepřové sádlo utřete společně s máslem, cukrem a vaječnými žloutky do pěny.
Poté přidejte citronovou kůru a přidávejte střídavě mléko a vaječný sníh. Jako poslední přidejte do směsi mouku, do které jste před tím důkladně zamíchali prášek do pečiva.
Obě dvě poloviny formy na beránka (ideálně z kameniny) vymažte důkladně sádlem a vysypte strouhankou. V místě, kde má beránek čumáček a očička vložte hrozinky.
Těsto nalijte do formy přibližně jeden cm pod okraj.
Přiklopte formu druhou polovinou a vložte do vyhřáté trouby.
Přibližně pět minut pečte beránka na 220 °C, poté stáhněte teplotu v troubě na 160°C a pečte přibližně jednu hodinu.
Na tomto webu používáme cookies, na jejichž základě můžeme analyzovat návštěvnost a personalizovat reklamy. Předpokládáme, že dalším prohlížením našich stránek s použitím cookies souhlasíte. Více informací zde.