Velikonoční třený beránek | MP Krásno
Suroviny

100 g Vepřové sádlo škvařené 500 g
35 g másla
170 g cukru
4 vaječné žloutky
250 ml mléka
260 g polohrubé mouky
citrónová kůra z 1/2 citrónu
1 balíček prášku do pečiva
sníh ze 4 bílků
3 lžíce strouhanky
3 ks hrozinky

Příprava
  1. Vepřové sádlo utřete společně s máslem, cukrem a vaječnými žloutky do pěny.
  2. Poté přidejte citronovou kůru a přidávejte střídavě mléko a vaječný sníh. Jako poslední přidejte do směsi mouku, do které jste před tím důkladně zamíchali prášek do pečiva.
  3. Obě dvě poloviny formy na beránka (ideálně z kameniny) vymažte důkladně sádlem a vysypte strouhankou. V místě, kde má beránek čumáček a očička vložte hrozinky.
  4. Těsto nalijte do formy přibližně jeden cm pod okraj.
  5. Přiklopte formu druhou polovinou a vložte do vyhřáté trouby.
  6. Přibližně pět minut pečte beránka na 220 °C, poté stáhněte teplotu v troubě na 160°C a pečte přibližně jednu hodinu.

Volná místa Akční leták Ochutnávky