Zapečené avokádo s vejcem | MP Krásno
Suroviny

2 ks Avokádo - zralé
4 ks Vejce
Špek dědy Pilčíka
1 ks Cibule
Špetka soli
Špetka pepře
Trocha olivového oleje
1 hrst bylinek na ozdobení

Příprava

Začněte si dopředu rozehřívat troubu na 200 stupňů. Mezitím máte čas na nakrájení cibulky najemno. Špek nakrájejte na drobné kostky nebo v případě krájené varianty na menší čtverečky.

Avokádo opatrně rozkrojte podélně nařízněte na polovinu a vyndejte z něj pecku. Do důlku po pecce vložte nakrájenou cibuli se špekem a na ně rozklepněte vejce. Poté vejce osolte a opepřete tak, jak to máte rádi.

Vložte plech do předehřáté trouby a pečte 10 – 20 minut na 200°C. Poté vyndejte z trouby a můžete ihned servírovat.

Na talíři ještě avokádo zakápněte olivovým olejem a lehce posypejte nakrájenými bylinkami.

Přejeme vám dobrou chuť.

TIP PRO VÁS: S chutí zapečeného avokáda se skvěle snoubí čerstvě nasekaná pažitka  nebo jarní cibulka. Chybu neuděláte ani s bazalkou. Máte rádi pikantní jídla? Přidejte na dozdobení chilli papričku nad anebo pod vajíčko.


Volná místa Akční leták Ochutnávky