Příprava

Pečený bok nakrájejte na plátky silné asi půl centimetru. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a v troubě pod grilem upečte dokřupava. Připravte si papírovou utěrku a na tu vyskládejte opečené plátky Pečeného boku. Utěrka odsaje přebytečný tuk. Nechejte vychladnout a dejte do mixéru, spolu s lískovými ořechy. Rozmixujte na sypkou směs. Díky Pečenému boku bude trochu lepit, ale od toho vám pomůže strouhanka. Tu opečte nasucho na pánvi dozlatova a přimíchejte ke směsi. Žervé dejte do misky a ochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem, uzenou paprikou a parmezánem. Přidejte také 2 lžíce směsi na obalení, kterou jste si připravili. Směs nechejte hodinu vychladnout v lednici a potom z ní tvarujte kuličky, které ihned obalujte ve směsi. Skladujte v lednici a těsně před podáváním vpíchněte do každé kuličky tyčinku.

V tomto receptu najdete

Stáhněte si nejnovější akční leták