Příprava
Bůček nakrájejte na malé kostičky o velikosti asi 2 cm, ty vložte do silnostěnného hrnce, promíchejte se solí a podlijte polovinou vína. Hrnec přiklopte poklicí a bůček nechte na mírném plameni pomalu vypékat.
Maso by se mělo dusit v sádle, proto případně dolévejte víno, aby se maso nesmažilo. Rozmarýn nasekejte na malé kousky a asi po třech hodinách ho přidejte k masu.
Zhruba po čtyřech hodinách by mělo být maso měkké. Roztrhejte ho vidličkou na menší kousky a spolu s výpekem ho dejte do sklenic. Kousky masa zatlačte vidličkou pod hladinu sádla, aby v něm ztuhly. Povrch rillettes můžete ozdobit rozmarýnem.
Podávejte na chlebu a dozdobte pokrájenou jarní cibulkou.
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Tlačenka se svěžím salátkem
Pomazánka z pečeného vepřového masa
Žervé kuličky s pečeným bokem Krásno
Francouzská specialita rillettes
Pečené kuře s červeným zelím
Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky
Bramborové placky s jelitovým prejtem
Vepřo knedlo zelo
Cukety plněné masovou směsí z mleté vepřové krkovice
40 min