Příprava
1. Dýni rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Z pórku použijeme bílou část, kterou nakrájíme na kolečka. Dále oloupeme a utřeme česnek.
2. V hrnci rozpustíme máslo a osmažíme pórek. Pak přidáme nakrájenou dýni, česnek a bobkový list. Pár minut smažíme a pak podlijeme vývarem.
3. Vaříme do změknutí dýně a pak vytáhneme bobkový list.
4. Obsah hrnce rozmixujeme, přidáme kari, sůl a pepř. Důkladně promícháme a na mírném plameni dále přihříváme.
5. Slaninu nakrájíme na plátky a osmažíme dokřupava.
6. Nabereme polévku do misek, navrch přidáme slaninu a dozdobíme smetanou a lněnými semínky.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Výborná domácí kulajda

Valašská kyselica
60 min

Fazolová polévka s valašským špekem
35 minut + namočení

Studená francouzská polévka Vichyssoise
45 minut

Gulášová polévka
60 minut

Krémová rajčatová polévka
30 min

Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
3 hodiny

Tradiční vyprošťovací česnečka
45 minut

Lahodný houbový krém po valašsku
45 minut