Příprava
Fazole propláchneme ve vodě abychom je zbavili od prachu a nečistot a poté je přes noc namočíme do hrnce s vodou. Každý druh fazolí namočte v odděleném hrnci. Druhý den vodu i s fazolemi osolíme a dáme vařit.
Cibuli nakrájíme nadrobno, dáme orestovat na sádle a necháme zezlátnout. Poté přidáme na kostičky nakrájený špek a postupně přidáváme protlak, papriku, česnek a mouku, kterou necháme rozpustit v tuku. Pozor - česnek a mouku nerestujeme na tuku více než 3 minuty.
Vše zalijeme vývarem a přidáme bobkový list. Dále přidáme uvařené fazole, mrkev, petržel, ochutíme solí a pepřem a necháme vařit přibližně 20 minut. Petrželku přidáme na ozdobení při servírování.
Tipy:
Pokud chcete polévku méně pikantní, tak můžete dát méně papriky nebo ji úplně vynechat.
Pokud chcete polévku naopak pálivější, můžete přidat ještě chilli papričku. Tu ale přidejte až spolu s fazolemi.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Výborná domácí kulajda
Dýňová polévka se slaninou a smetanou
35 min
Valašská kyselica
60 min
Studená francouzská polévka Vichyssoise
45 minut
Gulášová polévka
60 minut
Krémová rajčatová polévka
30 min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
3 hodiny
Tradiční vyprošťovací česnečka
45 minut
Lahodný houbový krém po valašsku
45 minut