Příprava
- Maso nechejte vcelku a ostrým nožem do něj shora nakrájejte zářezy do tvaru mřížky.
- Smíchejte olivový olej, papriku, pepř a sůl a tuto pastu vetřete ze všech stran do masa.
- Zahřejte hrnec, rozpusťte v něm 2 lžíce sádla a maso na něm ze všech stran opečte. Poté vyndejte maso stranou a do hrnce dejte cibuli nakrájenou na měsíčky, rozmáčknuté stroužky česneku, klobásu nakrájenou na kolečka. Společně opékejte, dokud cibule nezačne tmavnout.
- Zalijte rajčatovou passatou, promíchejte a nahoru položte opečený kus masa. Kolem rozházejte bobkové listy. Přiklopte pekáčem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, hodinu a půl.
- Poté přidejte scezené fazole z plechovky, lehce promíchejte. Vraťte do trouby a pečte další půl hodiny až hodinu. Záleží na tom, jak vysoký kus masa máte.
- Sundejte poklici a ještě pár minut dopečte masu křupavou kůrku.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Tlačenka se svěžím salátkem
Pomazánka z pečeného vepřového masa
Žervé kuličky s pečeným bokem Krásno
Francouzská specialita rillettes
Pečené kuře s červeným zelím
Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky
Bramborové placky s jelitovým prejtem
Vepřo knedlo zelo
Cukety plněné masovou směsí z mleté vepřové krkovice
40 min