Burger v domácí housce s trhanou vepřovou pečení sous-vide | MP Krásno
Suroviny

1 balení Vepřová pečeně Sous-vide 700g
Na housky:
500 g polohrubé mouky
1 vejce
150 ml polotučného mléka
2 lžíce Vepřové sádlo škvařené 500 g
2 lžičky soli
1/2 kostky čerstvého droždí
1 lžíce cukru
asi 100 ml vlažné vody
rozšlehaný žloutek s troškou vody na potření
Na omáčku:
150 g majonézy
4 lžíce dijonské hořčice
1 lžička worcesterské omáčky
2 lžíce kečupu
1 jarní cibulka
1 malá sladkokyselá okurka
Na dokončení:
sýr
rajčata

Příprava

Upečte si domácí housky. Budou vám nejvíce chutnat.

Ve vlažném mléce rozmíchejte cukr a rozdrobte do něj droždí. Nechejte stát na teplém místě přibližně 5 až 10 minut, dokud se na povrchu neudělají bubliny. Poté přidejte zbylé suroviny a umíchejte hladké nelepivé těsto, které nechejte přikryté utěrkou kynout asi hodinu na teplém místě .

Po hodině těsto zvětší svůj objem. Vyklopte jej na pracovní plochu a rozdělte na deset přibližně stejných hromádek. Z těch v rukou vytvarujte kuličky, které nechejte odpočinout přikryté utěrkou. Bude stačit přibližně půl hodiny.

Každou kuličku pak lehce zmáčkněte a tím zploštíte rukou a potřete ji rozšlehaným žloutkem s trochou vody. Pečte dozlatova přibližně 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C .

Nechejte housky vychladnout na mřížce a poté prokrojte. Před podáváním můžete ještě řeznou stranu opéct na grilu.

Již v průběhu kynutí a pečení housek si dejte péct maso. Celý kus masa i se šťávou, která je v sáčku, dejte do pekáče a přiklopte víkem. Pečte na 160 °C přibližně 45 minut až hodinu. Občas můžete maso otočit a podle potřeby podlít trochou vody. Maso potom natrhejte vidličkou na kousky a nechejte odležet v pekáči se šťávou.

Připravte si omáčku. Jarní cibulku i okurku nakrájejte velice najemno. Promíchejte se zbylými surovinami a podle chuti ještě lehce osolte a ochuťte pepřem.

Zkompletujte burger. Spodní část housky namažte omáčkou, na ni dejte natrhané maso, sýr a rajčata. Přiklopte horní částí housky a podávejte.


Volná místa Akční leták Ochutnávky