Čočkový salát s Junior Kájou | MP Krásno
Suroviny

600 g vařené čočky
4 ks mrkve
2 ks petržele
1 ks velká cibule
sůl
snítka čerstvého tymiánu
2 lžíce balzamikového octa
300 g vcelku Junior Kája
2 lžíce slunečnicového oleje

Příprava
  1. Na tento recept můžete použít klasickou hnědou čočku, ale i černou čočku beluga. Můžete ji uvařit, ale můžete si koupit také sterilovanou v plechovce.
  2. Cibuli nakrájejte na kostičky. Mrkev a petržel omyjte a nakrájejte také na kostičky. Stejně tak Junior Kája.
  3. Ve velké pánvičce si zahřejte olej. Dejte na něj opékat společně cibuli i mrkev s petrželí. Ochuťte čerstvým tymiánem. Opékejte deset minut. Cibule by měla začít zlátnout, mrkev a petržel budou lehce hnědnout. Ochuťte asi půl lžičkou soli.
  4. Nakonec přidejte kostičky Junior Káji. Opékejte ještě asi pět minut. Nakonec do pánvičky přidejte scezenou čočku. Kdo nemá dost velkou pánvičku, použije mísu.
  5. Ochuťte balzamikem a promíchejte. Podle vlastní chuti můžete ještě přisolit, do dospělé verze můžete přidat i pepř.
  6. Podávejte teplé nebo studené, s kouskem pečiva.

TIP PRO VÁS: Výborně chutná, když do salátu vmícháte 100 g čerstvých lístků rukoly


Volná místa Akční leták Ochutnávky