Jeden krajíc chleba namažte velice lehce máslem. Naskládejte na něj plátky šunky, na šunku plátky sýra. Přiklopte druhým krajícem.
Zakysanou smetanu dejte do misky a přidejte nastrouhanou goudu. Promíchejte. Můžete lehce osolit, pro dospělé i opepřit. Vmíchejte najemno nasekanou pažitku.
Tuto směs namažte na horní část připraveného sendviče. Položte na plech a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Při této teplotě pečte 12 minut. Ke konci můžete teplotu zvýšit, a ještě chviličku zapéct dozlatova.
Mezitím, co se sendvič peče, usmažte si na pánvičce klasické volské oko.
Vyndejte z trouby zapečený toast, nahoru dejte vejce a ihned podávejte. Sendvič chutná moc dobře i studený. Volské oko můžete v tomto případě zavřít po opečení dovnitř sendviče a zabalit ho na svačinu do školy.
Na tomto webu používáme cookies, na jejichž základě můžeme analyzovat návštěvnost a personalizovat reklamy. Předpokládáme, že dalším prohlížením našich stránek s použitím cookies souhlasíte. Více informací zde.