Zapečený sendvič se šunkou Kája a sýrem | MP Krásno
Suroviny

NA JEDEN SENDVIČ:
2 ks krajíce chleba
máslo
6 plátků Kája šunka nejvyšší jakosti
4 plátky sýra Gouda
1 ks vejce
4 lžíce zakysané smetany
3 lžíce nahrubo nastrouhaného sýra Gouda
hrst pažitky
sůl

Příprava
  1. Jeden krajíc chleba namažte velice lehce máslem. Naskládejte na něj plátky šunky, na šunku plátky sýra. Přiklopte druhým krajícem.
  2. Zakysanou smetanu dejte do misky a přidejte nastrouhanou goudu. Promíchejte. Můžete lehce osolit, pro dospělé i opepřit. Vmíchejte najemno nasekanou pažitku.
  3. Tuto směs namažte na horní část připraveného sendviče. Položte na plech a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Při této teplotě pečte 12 minut. Ke konci můžete teplotu zvýšit, a ještě chviličku zapéct dozlatova.
  4. Mezitím, co se sendvič peče, usmažte si na pánvičce klasické volské oko.
  5. Vyndejte z trouby zapečený toast, nahoru dejte vejce a ihned podávejte. Sendvič chutná moc dobře i studený. Volské oko můžete v tomto případě zavřít po opečení dovnitř sendviče a zabalit ho na svačinu do školy.

Volná místa Akční leták Ochutnávky