Příprava

Brambory uvařte ve slupce, v hodně osolené vodě. Nechejte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte, nakrájejte na měsíčky. Pečený bok nakrájejte na plátky a každý plátek ještě překrojte napůl. Připravte si pánvičku. Ideální je litinová, kterou pak můžete celou dát do trouby. Pokud takovou nemáte, použijte obyčejnou pánvičku a brambory potom zapékejte v pekáči nebo zapékací misce. Na pánvičku dejte opékat cibuli, na lžíci sádla. Po pěti minutách přidejte plátky pečeného boku a opékejte tak dlouho, až cibule změkne, může začít zlátnout a bok začne být křupavý. V této chvíli přidejte brambory a ochuťte kmínem. Můžete přidat i oblíbený koření, ale není to nutné. Bok dodá jídlu perfektní chuť. Opékejte dalších pět minut. Vmíchejte tvaroh, do kterého jste předtím vmíchali lžičku soli a nastrouhaný sýr. Dejte zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 15 až 20 minut. Podávejte posypané nasekanou zelenou petrželkou a jarní cibulkou.
Stáhněte si nejnovější akční leták