Příprava
Jaká by to byla masopustní hostina bez pořádného pekáče, plného masa. Recept je velmi jednoduchý a stihnete jej připravit i během přípravy masopustních koblih.
Cibuli nakrájejte na větší kousky a pórek na velmi tenká kolečka. Vepřový bůček nakrájejte na silnější plátky, které osolte a opepřete dle vlastní chuti. Uložte cibuli, pórek a bůček do pekáče a podlijte jedním hrnkem vývaru. Pečte při 180° C přibližně půl hodiny.
V průběhu pečení nakrájejte uzené maso a klobásku, které přidejte do pekáče. Dolijte vývar a pečte při 150° C dalších 20 až 30 minut do změknutí bůčku. Masopustní pekáč, který doslova přetéká masem, podávejte hostům s kysaným zelím a brambory. Skvěle se však hodí i ke špenátu a bramborovým knedlíkům.
Další masopustní recepty:
Masopustní koblihy
Jitrnice s kroupami a hříbky