Příprava
Brambory důkladně omyjte, odrhněte kartáčkem. Neloupejte je. Ostrým nožem do nich udělejte zářezy, asi 2 až 3 mm od sebe, shora dolů a dávejte pozor, ať bramboru úplně nerozkrojíte. Až budou všechny brambory hotové, nakrájejte si pečený bok. Plátky by měly být silné přibližně 2 mm.
Nakrojené brambory lehce osolte a opepřete. Snažte se trochu rozevřít zářezy, aby se sůl i pepř dostaly dovnitř. S množstvím soli to nemusíte přehánět, brambory natáhnou slanou chuť i z pečeného boku.
Do zářezů opatrně nastrkejte plátky pečeného boku. Brambory naskládejte vedle sebe do zapékací mísy nebo pekáče.
Pečte při teplotě 200 °C, přibližně 35 až 45 minut, podle velikosti brambor.
Vyndejte z trouby, hojně posypejte bylinkami a jarní cibulkou a můžete podávat s trochou ochuceného tvarohu.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Nakládaná Venkovská tlačenka
30 min