Příprava
I přes léto je potřeba něco sníst, a tak jsme si pro vás připravili lehkou pochoutku v podobě parádních špízů s krkovicí a česnekovými klobáskami Krásno.
Špízy:
Klobásy nakrájejte na silná kolečka. Krkovici nakrájejte na kostičky, které budou přibližně stejně velké jako kousky klobásy. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kousky. Opět podobně velké jako klobásy a maso. Ve velké misce s víčkem rozmíchejte olej, s grilovacím kořením a propasírovaným česnekem. Do této směsi naložte maso, klobásy i cibuli. Přiklopte víkem a nechejte marinovat v lednici, minimálně tři hodiny. Ideálně 24 hodin. Vyndejte z lednici a připravte si kovové jehly na špízy. Střídavě na ně napichujte klobásu, maso, cibuli. Připravte špízy ze všech připravených surovin. Grilujte na rozpáleném grilu. Bude to trvat přibližně 15 až 20 minut, podle toho jak velké kusy masa jste krájeli. Při grilování několikrát potřete připravenou marinádou.Medová hořčice:
Připravte si nádobu pro smíchání všech surovin. Přidejte hořčici, med a křen. Důkladně promíchejte a servírujte ke špízům.Objevte další recepty v naší Kuchařce
Nakládaná Venkovská tlačenka
30 min