Příprava
Připravili jsme pro vás perfektní tip na letní piknikovou bombu. Pikniky a párty se neobejdou bez dobrého jídla a pití. Udělejte svým hostům radost a připravte skvělou a jednoduchou sladko slanou chuťovku – sušené švestky ve slanině.
Postup:
- Na pánvi na sucho opražte celé mandle a nechejte je vychladnout. Mandle tím nádherně uvolní a rozvinou svou chuť a také změknou. Následně do každé švestky vložte jednu mandli místo pecky. Švestky omyjte pod teplou vodou a vložte do misky. Zalijte je portským vínem a nechejte alespoň půl hodiny marinovat.
- Po marinování každou švestku obalte plátkem staročeské slaniny a propíchněte párátkem. Švestky ve slanině krátce zprudka opečte na pánvi a ihned podávejte.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Šunková klobása se svěžím salátem
40 min
Valašský mix s medvědí česnekovou klobásou a šunkovou klobásou se sýrem doplňený křupavou zeleninou
30 min
Perfektní a šťavnatý špíz s medovou hořčicí
40 min
Luxusní topinky s masovou směsí a zeleninou z grilu
20 min
Valašský mix na grilu
60 min
Grilovaná klobása se sýrem s žampiony a brambory
60 min
Pomazánka z grilovaného lilku s chlebem a klobásou ze zelím
45 min
Grilovaný brunch sendvič s párečky a omeletou
35 min
Luxusní párek v rohlíku
30 minut