Příprava
- Dostatečně vychlazené maso očistěte a umelte na středně hrubou texturu.
- Připravené nakládané okurky a šalotku najemno nakrájejte.
- Nyní všechny suroviny kromě žloutku smíchejte dohromady.
- Maso vytvaruje do tvaru většího karbanátku a doprostřed udělejte menší důlek.
- Teď už jen zbývá položit žloutek doprostřed masa a dozdobit talíř. Použít můžete nadrobno nakrájenou pažitku a rybí očka naložená v oleji.
- Pro přípravu majonézy smíchejte všechny ingredience ve velké míse.
- Před mletím masa ho nezapomeňte pořádně vychladit.
- Připravenou šalotku, kapary a okurky najemno nakrájejte.
- Parmezán nastrouhejte na jemné hoblinky. Použít k tomu můžete například škrabku na brambory.
- Dostatečně vychlazené maso nakrájejte na menší kousky a umelte na středně hrubou texturu. Chuť příliš najemno umletého masa by totiž moc nevynikla.
- V míse ihned promíchejte namleté maso se šalotkou, okurkami, kapary, zakápněte olivovým olejem a přidejte malou lžičku soli s pepřem.
- Teď už na řadu přichází majonéza. Tu přidejte do mísy ke směsi s vychlazeným masem.
- Nakonec už jen přidejte hoblinky parmezánu a můžete podávat.
- Předem vychlazené maso nakrájejte na kostičky o tloušťce přibližně 3 mm.
- Nachystané kapary, parmezán, ančovičky a šalotku najemno nakrájejte.
- Ingredience smíchejte s nakrájeným masem, přidejte olivový olej, sůl a mletý pepř.
- Na závěr dejte maso přibližně na půl hodiny vychladit do lednice a můžete servírovat.