Příprava

  1. Dostatečně vychlazené maso očistěte a umelte na středně hrubou texturu. 
  2. Připravené nakládané okurky a šalotku najemno nakrájejte. 
  3. Nyní všechny suroviny kromě žloutku smíchejte dohromady. 
  4. Maso vytvaruje do tvaru většího karbanátku a doprostřed udělejte menší důlek. 
  5. Teď už jen zbývá položit žloutek doprostřed masa a dozdobit talíř. Použít můžete nadrobno nakrájenou pažitku a rybí očka naložená v oleji. 
TIP! Žloutek můžete rovnou zamíchat do masa a pokrm podávat již jako hotový. Tatarský biftek je potřeba zamíchat opravdu rychle, aby se maso příliš nezahřálo v pokojové teplotě. PŘÍPRAVA BELGICKÉHO TATARÁKU 
  1. Pro přípravu majonézy smíchejte všechny ingredience ve velké míse.  
  2. Před mletím masa ho nezapomeňte pořádně vychladit. 
  3. Připravenou šalotku, kapary a okurky najemno nakrájejte. 
  4. Parmezán nastrouhejte na jemné hoblinky. Použít k tomu můžete například škrabku na brambory.  
  5. Dostatečně vychlazené maso nakrájejte na menší kousky a umelte na středně hrubou texturu. Chuť příliš najemno umletého masa by totiž moc nevynikla.  
  6. V míse ihned promíchejte namleté maso se šalotkou, okurkami, kapary, zakápněte olivovým olejem a přidejte malou lžičku soli s pepřem.  
  7. Teď už na řadu přichází majonéza. Tu přidejte do mísy ke směsi s vychlazeným masem.  
  8. Nakonec už jen přidejte hoblinky parmezánu a můžete podávat.
PŘÍPRAVA PIEMONTSKÉHO TATARÁKU
  1. Předem vychlazené maso nakrájejte na kostičky o tloušťce přibližně 3 mm. 
  2. Nachystané kapary, parmezán, ančovičky a šalotku najemno nakrájejte. 
  3. Ingredience smíchejte s nakrájeným masem, přidejte olivový olej, sůl a mletý pepř. 
  4. Na závěr dejte maso přibližně na půl hodiny vychladit do lednice a můžete servírovat. 
Stáhněte si nejnovější akční leták