1 balení Valašský Mix na gril 600g
300 g směsi barevných malých paprik
2 fenykly
3 menší cukety
1 pórek
400 g cherry rajčat na stonku
1 hlava česneku
4 lžíce olivového oleje
sůl a černý pepř
Celou česnekovou hlavu rozkrojte podélně napůl. Spodní část nechejte stranou a z horní části vyloupněte stroužky, které prolisujete. Promíchejte prolisované stroužky s olivovým olejem, jednou lžičkou soli a trochou čerstvě mletého černého pepře.
Do velké pánve, kterou můžete používat na gril, připravte zeleninu. Cuketu nakrájejte na silnější kolečka, pórek také na kolečka (zelené i bílé části) a fenykl napůl. Přidejte celé malé papriky a nahoru položte stonky s rajčaty a spodní polovinu česnekové hlavy.
Teď máte dvě možnosti. Pánev se zeleninou a můžete dát péct do trouby a klobásy grilovat na grilu. Nebo můžete dát klobásy od pánve, nahoru. A všechno můžete grilovat na uzavíratelném grilu. Záleží na tom, jaký máte gril.
Podávejte horké, s dobrým pečivem.