Příprava
- Hovězí maso nakrájejte na menší kostičky o hraně 0,5 cm. Osolte ho a opepřete. Brambory nakrájejte na kostky o hraně přibližně 1 cm. Mrkev nakrájejte na hranolky o hraně 0,5 cm.
- Rozehřejte vepřové sádlo a orestujte na něm na hrubo nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte kmín, nakrájené maso a restujte tak dlouho, až se odpaří všechna šťáva, kterou pustí maso.
- Maso s cibulí zaprašte moukou a orestujte dohněda. Poté přidejte nadrcený česnek, mletou papriku a vše zalijte hovězím vývarem.
- Vše důkladně promíchejte, aby se jíška dobře rozpustila. Opětovně dochuťte solí a pepřem a přiveďte k varu.
- Po přivedení k varu stáhněte teplotu a nechejte polévku pomalu táhnout minimálně 30 minut. Po prvních 10 minutách varu přidejte sušenou majoránku, nakrájené brambory a mrkev.
- Vše poté nechejte vařit do změknutí brambor. Během této doby by mělo i hovězí maso být dokonale měkké.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Výborná domácí kulajda
Dýňová polévka se slaninou a smetanou
35 min
Valašská kyselica
60 min
Fazolová polévka s valašským špekem
35 minut + namočení
Studená francouzská polévka Vichyssoise
45 minut
Krémová rajčatová polévka
30 min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
3 hodiny
Tradiční vyprošťovací česnečka
45 minut
Lahodný houbový krém po valašsku
45 minut