Příprava

  1. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemno. Oloupejte čsnek a odstraňte zelenou vnitřní část, která způsobuje zažívací potíže.
  2. Stroužky česneku naplocho rozmáčkněte čepelí nože. Česnek pak krásně pustí šťávu. Takto připravený česnek prolisujte lisem na česnek nebo utřete nožem. Pokud česnek pouze nakrájíte, budete ho muset přidat do polévky mnohem více.
  3. Nakrájejte uzené maso na menší kostičky. Následně zpěňte cibuli na rozpáleném vepřovém sádle a přidejte uzené maso. Vše krátce zarestujte, dokud cibulka nezesklovatí.
  4. Po zesklovatění cibulky přidejte základ polévky - kuřecí nebo hovězí vývar a následně přidejte česnek. Pokuste se vyhnout bujónům z kostky a pořiďte si v obchodě tekutý koncentrovaný bujón nebo hotový koncentrovaný vývar.
  5. Na sádle zpěňte cibuli, přidejte uzené maso pokrájené na menší kostičky. Vše krátce osmahněte. Když cibulka zesklovatí, zalijte základ kuřecím vývarem a přidejte česnek. Pokud nemáte po ruce čerstvý vývar a rádi byste se vyhnuli kostce, zapátrejte v obchodech po bujonu tekutém.
  6. Brambory oloupejte, pokrájejte na kostičky a přidejte do vroucího vývaru. Vařte 10 až 15 minut, dokud nejsou kostičky brambor měkké. Pak už polévku dochuťte majoránkou, případně pepřem a solí (vývar ale bývá sám o sobě často slaný až dost) a základ máte hotový.
  7. Vedle v pánvičce na sádle nebo oleji osmahněte na kostičky rozkrájené krajíce chleba. Tvrdý sýr pokrájejte na kostičky; raději ho nestrouhejte, protože kdybyste ho poté nasypali do polévky, vznikla by jedna velká sýrová koule.
  8. Na talíř připravte kostičky chleba a sýru a vše zalijte vroucí polévkou. Kdo chce, může do talíře ještě rozklepnout vejce. Hotovo a může se podávat!
Stáhněte si nejnovější akční leták