Příprava

  1. Kuřecí skelety nasekejte na menší kousky. Oddělte ze skeletů také kůži. Dejte vše do většího hrnce spolu s kořenovou zeleninou, česnekem a omytou rozpůlenou cibulí i se slupkou.
  2. Vše zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Po asi pěti až deseti minutách varu se na povrchu polévky vysráží pěna z bílkoviny a části tuku. Tyto seberte a vyhoďte.
  3. Do polévky přidejte koření a osolte asi polovinu lžičky soli. Stáhněte sporák na minimum a nechejte vývar tzv. táhnout., kdy vývar prakticky neprobublává, ale intenzivně vyvíjí horkou páru.
  4. Po změknutí kořenové zeleniny ji vyjměte z vývaru, pokrájejte na malé kostičky a nechejte stranou.
  5. Vývar s kuřecími skelety dále vařte tak, aby se vařil celkově 1,5 až 2 hodiny. Výsledkem bude silná a intenzivní chuť i vůně.
  6. Z vývaru poté děrovanou naběračkou vyjměte skelety, kůže a koření a sceďte jej přes jemné síto do jiného hrnce. Z kuřecích skeletů důkladně oberte veškeré maso.
  7. Polévku dosolte dle vaší chuti a případně dopepřete. Vložte do ní uvařenou zeleninu a obrané maso.
PŘÍPRAVA KNEDLÍČKŮ:
  1. Kuřecí játra zbavte blan a všech bílých částí a nahrubo je rozmixujte nebo namelte. Dejte je do mísy a přidejte vejce, rozpuštěné (vlažné) sádlo, pepř, sůl, drcený česnek a majoránku. Vše důkladně promíchejte.
  2. Těsto lehce zahustěte strouhankou a nechejte asi pět minut odstát, aby se strouhanka nasákla a těsto ještě více zahustilo.
  3. Na pracovní desku nasypte část strouhanky a vyválejte z těsta váleček, který nakrájejte na stejně velké kousky.
  4. Navlhčete si ruce pod studenou vodou a vytvarujte z kousků těsta knedlíčky.
  5. Až budete mít všechny knedlíčky hotové, ponořte je do vroucí osolené vody. Pomalu je vařte přibližně 3 - 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
  6. Poté vyjměte knedlíčky z vroucí vody a dejte je zchladit do studené vody. Poté je vyjměte.
  7. Knedlíčky nevařte přímo v kuřecí polévce. Polévka by se mohla zakalit.
Stáhněte si nejnovější akční leták