Příprava
Fazole namočte přes noc. V hrnci rozehřejte olej a vsypte do něj cibuli pokrájenou na plátky a chilli. Vše poduste asi 10 minut na mírném ohni. Slijte fazole, přidejte je k cibuli a zalijte litrem vody.
Fazole vařte tak dlouho, dokud nebudou měkké. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky. Klobásu nakrájejte na plátky a orestujte ji na pánvi. Ke klobáse přisypte nasekaný česnek, chvíli ho restujte a pak vše přidejte do hrnce s fazolemi.
Přilijte vývar, vsypte brambory, osolte a povařte dalších deset minut. Na závěr přidejte do polévky kapustu nakrájenou na tenké proužky a ještě asi pět minut povařte.
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Výborná domácí kulajda
Dýňová polévka se slaninou a smetanou
35 min
Valašská kyselica
60 min
Fazolová polévka s valašským špekem
35 minut + namočení
Studená francouzská polévka Vichyssoise
45 minut
Gulášová polévka
60 minut
Krémová rajčatová polévka
30 min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
3 hodiny
Tradiční vyprošťovací česnečka
45 minut