Příprava
- Svažte stonky bylin provázkem. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- V rendlíku rozehřejte polovinu olivového oleje a zpěňte na něm cibuli. Cibule by měla zachovat svou barvu a nehnědnout.
- Do rendlíku vložte hrášek a svazek bylinek a promíchejte. Opepřete a přidejte cukr. Zalijte vroucí vodou a vše promíchejte a vařte přibližně pět minut.
- Po pěti minutách vyjměte svazek bylinek a přilijte smetanu a vše nechejte přibližně 15 vteřin provařit. Poté stáhněte z ohně a pečlivě rozmixujte tyčovým mixérem.
- Do krému přidejte zbytek olivového oleje, opětovně promixujte a dle vaší chuti dosolte.
- Rohlík nakrájejte na kostičky nebo kolečka. Slaninu rozkrájejte na jemné nudličky.
- Na mírném ohni orestujte slaninu za stálého míchání dozlatova. Poté jí stáhněte z pánve. Do pánve přidejte máslo a rohlík na něm opečte dozlatova. Do talíře poté nalijte porci krému a ozdobte opečeným rohlíkem se slaninou.
- Do hráškového krému můžete na talíři také přidat rozšlehanou smetanu. Opékaný rohlík se slaninou také můžete přidávat průběžně při konzumaci. Rohlík i slanina budou krásně křupavé a nerozmočí se v horkém krému.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Výborná domácí kulajda
Dýňová polévka se slaninou a smetanou
35 min
Valašská kyselica
60 min
Fazolová polévka s valašským špekem
35 minut + namočení
Studená francouzská polévka Vichyssoise
45 minut
Gulášová polévka
60 minut
Krémová rajčatová polévka
30 min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
3 hodiny
Tradiční vyprošťovací česnečka
45 minut