Příprava
Kousky masa zalijte studenou vodou, přidejte koření zabalené v gázovém sáčku a sůl a nechte maso 3 hodiny táhnout. Během vaření stahujte vzniklou pěnu. Pak přidejte kořenovou zeleninu, předem opečenou cibuli s česnekem, rajče a šafrán a uvařte doměkka. Na závěr zeleninu vyjměte, vývar sceďte a nakonec ho ochuťte sklenkou sherry.
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Výborná domácí kulajda

Dýňová polévka se slaninou a smetanou
35 min

Valašská kyselica
60 min

Fazolová polévka s valašským špekem
35 minut + namočení

Studená francouzská polévka Vichyssoise
45 minut

Gulášová polévka
60 minut

Krémová rajčatová polévka
30 min

Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
3 hodiny

Tradiční vyprošťovací česnečka
45 minut