Příprava
Cibuli pokrájejte nahrubo, chilli papričky nasekejte. Cibuli a papričky nechte zesklovatět na rozpáleném oleji, přidejte maso pokrájené na kostky a ze všech stran ho opečte.
Maso zasypejte plátky česneku a zázvoru, přidejte badyán, skořici, pokrájené rajče, bobkové listy, sladkou papriku (můžete nahradit pálivou), vrchovatou lžičku soli, sójovou omáčku a 1 a ¼ litru vody. Vařte asi 2 hodiny, až je maso úplně měkké.
Na závěr vyjměte z polévky koření a případně ji ještě dochuťte. Polévku podávejte s asijskými nudlemi a nasekanou jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Výborná domácí kulajda
Dýňová polévka se slaninou a smetanou
35 min
Valašská kyselica
60 min
Fazolová polévka s valašským špekem
35 minut + namočení
Studená francouzská polévka Vichyssoise
45 minut
Gulášová polévka
60 minut
Krémová rajčatová polévka
30 min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
3 hodiny
Tradiční vyprošťovací česnečka
45 minut