Příprava
Velké množství bílkovin, vlákniny, železa, fosforu, zinku a vitamínů. To vše ukrývají obyčejné fazole. Připravte si z nich skvělou polévku s pašeráckou klobásou.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Oloupané brambory a pašeráckou klobásu nakrájejte na kostky. Fazole sceďte a tekutinu vylijte.
- V hrnci na středním plamenu rozehřejte olivový olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte chilli, klobásu a promíchejte. Dále přidejte bobkové listy, římský kmín a jednu minutu míchejte. Přilejte víno, sůl, pepř a vše svařte do konzistence sirupu.
- Následně do hrnce vložte česnek a za občasného míchání vařte asi jednu minutu. Přisypte cukr a promíchejte. Poté přidejte drcená rajčata a brambory. Přilijte vroucí vodu, promíchejte a nechejte vařit osm minut. Nakonec přidejte fazole a nechejte vařit pět minut. Dochuťte oreganem, petrželkou a vařte, než budou brambory zcela měkké.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Výborná domácí kulajda
Dýňová polévka se slaninou a smetanou
35 min
Valašská kyselica
60 min
Fazolová polévka s valašským špekem
35 minut + namočení
Studená francouzská polévka Vichyssoise
45 minut
Gulášová polévka
60 minut
Krémová rajčatová polévka
30 min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
3 hodiny
Tradiční vyprošťovací česnečka
45 minut