Příprava
Fazolky namáčejte minimálně 12 hodin, poté vodu slijte. Cibulku a česnek nakrájejte najemno a osmahněte je ve větším hrnci na sádle. Přidejte fazolky a 300 ml vody a nechte 25 minut vařit. Poté slijte přebytečnou vodu, nechte jen tolik vody, aby hladina sahala asi 1 centimetr nad úrovní fazolek, a přidejte rajčata.
Za občasného míchání vařte dalších minimálně 10 minut. Směs rozmělněte tyčovým mixérem dohladka (několik fazolek si nechte na ozdobu), pokud je polévka příliš hustá, přilijte trochu vody nebo vývaru.
Polévku ochuťte solí, pepřem, bylinkami a doslaďte cukrem. Do horké polévky přidejte nastrouhaný parmazán.
Polévku podávejte s lístky čerstvé bazalky a bílým pečivem.
Víte, že...
Fazole adzuki se již po celá tisíciletí pěstují ve východní Asii, především v Číně.
Mají jemnou, lehce nasládlou ořechovou chuť, a proto je v Asii připravují často na sladko.
Fazolky obsahují celou řadu prospěšných látek a na rozdíl od ostatních druhů fazolí tolik nenadýmají.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Výborná domácí kulajda

Dýňová polévka se slaninou a smetanou
35 min

Valašská kyselica
60 min

Fazolová polévka s valašským špekem
35 minut + namočení

Studená francouzská polévka Vichyssoise
45 minut

Gulášová polévka
60 minut

Krémová rajčatová polévka
30 min

Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
3 hodiny

Tradiční vyprošťovací česnečka
45 minut