Příprava

Medvědí česnek omyjte, šetrně osušte a nakrájejte ho na proužky. Kopřivy rovněž omyjte a nasekejte nahrubo. Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte máslo, vsypejte nakrájené šalotky a opékejte 1–2 minuty za občasného míchání, dokud nezezlátnou. K šalotkám přidejte kopřivy a brambory, zalijte vývarem a pod pokličkou vařte na středním stupni asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Vsypte medvědí česnek a libeček, osolte a opepřete, povařte ještě asi dvě minuty a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Do polévky vlijte smetanu, ale již nevařte. Podle receptu Vejce Benedikt s holandskou omáčkou si připravte zastřená vejce. Polévku podávejte ozdobenou zastřenými vejci
Stáhněte si nejnovější akční leták